A masszázs történelme

A masszázs napjainkban egyike a legnépszerűbb egészségmegőrzési formáknak. Hatékonyan alkalmazható relaxációs célokra, valamint természetes gyógymódként a különböző betegségeknél is. A masszázs művészetét már ősidők óta számos országokban gyakorolják.

Az Ayurvedikus masszázst biológiai alkatnak, az életkornak, a betegség előrehaladottságának, a felborult dosha egyensúlynak, az anyagcsere- és méreganyagok állapotának megfelelően végzik. Mindezek pontos ismeretében választja meg a masszőr az ayurvedikus masszázshoz a megfelelő olajfajtát és a felhasznált egyéb anyagokat, amelyek drámai hatást érhetnek el mind az egészséges, mind a beteg embereknél. Az ayurvédikus masszázs egyfajta szépségmasszázs is, hiszen amellett, hogy ellazítja, gyógyítja az elmét és a testet, bársonyossá, puhává teszi a bőrt, ránctalanít, feszesítő és mindenekelőtt fiatalít, ezáltal késleltetve az öregedést. A masszázs a leghatékonyabb módja annak, hogy megőrizzük az egészséget és legyőzzük a betegségeket. Az erőteljes és a lágy mozdulatok kombinálásával elérhető, hogy az ayurveda masszázs a felületes izmoktól a mély izmokig átjárja a testet. Az ayurveda masszázs során használt olajok segítik egyensúlyba hozni a dósákat, melyek egyensúlya betegségben felborul.

Ahhoz, hogy elfogadjuk, és gyógyulásunkban segítségünkre legyen, meg kell értenünk az alapokat és bizalommal kell, közeledjünk ehhez az ősrégi tudományhoz, ami szerencsére ismét világszerte virágzásnak indult!

masszazs